pondelok 17. októbra 2011

Tekvicové risotto


Opäť ďalší skvelý tekvicový recpet. Tentokrát je to tekvica v podobe krémového risotta. Nemám viac čo dodať, treba ho jednoducho vyskúšať. Je úžasne jemné a krémové.

Tekvicové risotto:
ryža arborio
maslová tekvica
biele víno
vývar
soľ
mčk
parmezán
tymián
šalotka
cesnak
maslo
olivový olej



Postup:
Na olivovom oleji si speníme nadrobno nakrájanú šalotku spolu s cesnakom. Pridáme nakrájanú tekvicu a opekáme cca 5 minút , kým nám tekvica mierne nezmäkne. Do panvice nasypene ryžu arborio, chvíľu počkáme kým nezačne "škvrčať" a podlejeme vývarom. Keď sa vývar odparí , podlejeme ryžu vínom a miešame. Keď sa odparí , znova podlejeme vývarom a takto postupujeme až do zmäknutia ryže. Ku koncu pridáme čerstvý tymián a maslo , ktorým docielime krémovitosť rizota. Dochutíme soľou a mčk.Ešte zamiešame nastrúhaný parmezán a máme hotovo.

Dobrú chuť

8 komentárov:

  1. ooo, vyzerá to veľmi jednoducho a chutne, keďže máme "menšiu" tekvicovú zásobu, takéto risotto a la Natali musíme vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Andrejka budem sa tešiť ...je naozaj vynikajúce určite si pochutíte :)

    Omrvinka ja tiež :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Natali tvoje rizoto vyzera tak pekne, farebne a aj chutne. Musim pochvalit aj fotecky. Vidim, ze novy fotacik funguje skvele.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem za pochvalu :) ach .. no ja s nimi nie som nikdy spokojná...dúfam, že raz to príde a budem robiť také fotky aké si predstavujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. vyzera to vyborne, len mam otazku, ci ste tam pridali safran a ta vetvicka navrchu vyzera ako rozmarin a nie tymian

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Peťo, šafrán som nepridávala zdá sa to asi kvôli zlému svetlu..keby som ho tam pridala, určite to v recepte uvediem. A čo sa týka tej vetvičky, myslím, že to bol naozaj tymián...ak ma neoklamali v obchode.. :)

    OdpovedaťOdstrániť