nedeľa 2. októbra 2011

Pumpkin pancakes



Ďalší jesenný receptík.Priznám sa, že takéto lievance som robila prvýkrát. Neviem povedať ako chutili, keďže taktéto dobroty nepapám, ale rodičia si chválili dnešné raňajky až moc :) a to ma teší ...
zdroj:http://foodpluswords.com


Pumpkin pancakes:
1 šálka  celozrnnej múky
1/2 bal. PDP
1 čl jedlej sódy
2 čl mletej škorice
1 čl mletého zázvoru
1čl muškátového orieška
3 PL hnedého cukru
2 veľké vajcia
1 PL rozpusteného masla
1 / 3 šálky cmaru
1 / 2 šálky  - môžete použiť  mlieko, smotanu, cmar
1 čl vanilkového  extraktu
1 / 3 šálky tekvicového  pyré


POSTUP: 
V miske si zmiešame najskôr všetky suché prísady..V malej miske si vymiešame vajíčka spolu s roztopeným maslom, cmarom , mliekom a vanilkovým extraktom. Pridáme tekvicové pyré a znova premiešame. Postupne pridávame túto zmes do "múkovej zmesi"  vznikne nám hladké cestíčko. Na panvicu si dáme trošku oleja a  smažíme malé lievančeky. Podávame s maslom a preliate javorovým sirupom. 


Dobrú chuť 

11 komentárov:

  1. mňm vypadají skvěle! S javorovým sirupem mňam!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ♥ som rada že vás receptík zaujal tak ako mňa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hmm, takovou snídani byh rozhodně neodmítla, vypadají famózně! Můžu se zeptat (jestli to nevadí), pročpak jsi je nepapala? Určitě musely totiž chutnat božsky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Catalina jasné, že sa môžeš opýtať. Nejedla som ich preto, že nepapám už dlhé roky všetko čo sa smaží na oleji.pred pár rokmi som mala veľké problémy so žalúdkom tak som s takými ťažkými jedlami prestala a nemám chuť sa k tomu vrátiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Natali, I wish I had one of those machines to make the pancakes... I wonder if I can buy one on the internet.
    The pancakes look just delicious... and the way I love pumpkin I would just eat them all at once :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dear Su , this "machine" to make the pancakes is very very old :D I get it from my great- grandmother but I have one new too. I think that on internet you can buy it..for example from here http://www.zasielkovyobchod.sk/eshop-panev-livanecnik-45847.html ..but I don´t know if they shipped to another countries..

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ooo, Natali! mňam :) mrzí ma, že si mala problémy a tak nemôžeš veci na oleji pražené, smažené, ale na druhej strane je toooľko iných chutných vecí, hlavne, že rodičia si pochutnali :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. mňam ... toľko krásnych tekvicových receptov po kope, že neviem ktorý skôr robiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Andrejka: našťastie problémy sú už preč, ale zatiaľ mi nič smažené na chuť neprichádza..presne tak, aspoň rodičia si pochutnali :)

    Jana: Janka no jednoducho všetky naraz, lievance poleješ tekvicovým sirupom a k tomu si dáš úžasnú vietnamskú kávičku :)

    OdpovedaťOdstrániť