sobota 9. apríla 2011

Acaico na tigela vanilla

Acai je momentálne najväčší potravinový hit vďaka svojmu zloženiu. Tak mi to nedalo a musela som  toto ovocíčko vyskúsať. Môžem povedať , že je to výborné a hlavne velmi velmi zdravé. Chuťou pripomína trošku čokoládu a lesné plody.
Acai rastie v amazonských pralesoch . Obsahuje najviac antioxidantov zo všetkých druhov ovocia, podporuje kardiovaskulárny a imunitný systém , redukuje hmotnosť, pomáha spalovať tuky, prečisťuje a detoxikuje organizmus....  Acai je považovné za jednu z najzdravších potravín na svete.

(Viac o acai sa dozviete tu, kde si ho môžete aj objednať : http://www.acaimania.sk/acai.php)

Tak uvidíme, čo to so mnou spraví, ale každopádne dnešné raňajky boli na jednotku s milión hviezdičkami :-) a určite toto nie je posledný recept s týmto úžasným ovocím :) 

 

Prísady : 
acai s guaranou
jahody
banán
jogurt
vanilkový extrakt 
musli






Postup:

  

Pôvodný recpet je so sójovým mliekom ja som si recept trošku prispôsobila . Na dno misky som si dala grécky jogurt s troškou vlašských orechov, na  jogurt acai do ktorého som pridala trošku vanilkového extraktu. Na vrch musli,banán, jahody a máme  hotovo :) Výborné a zdravé raňajky sú na svete !


2 komentáre:

  1. musim povedat, ze toto je 2. najkrajsi blog aky som kedy videla .. obsahovo aj vyzorovo .. len tak dalej, drzim palce

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veronika ďakujem krásne, ani si nevieš predstaviť ako sa tomu teším :)

    OdpovedaťOdstrániť