štvrtok, 14. apríla 2011

Krém z bielej čokolády a bazalky s balzamikovými jahodami

Tak tomuto sa hovorí dezert!

Prísady:
250 ml Sladkej  smotany
zväzok bazalky
300 g kvalitnej  bielej čokolády
Trstinový cukor
2 pl balzamikového octu
Jahody

Postup:
Do sladkej smotany si dáme bazalku a privedieme k varu. Odstavíme , bazalku vyberieme a  pridáme nasekanú čokoládu ,  vrátime na plameň a za stáleho miešania ju necháme roztopiť. Keď sa nám čokoláda roztopila a vznikol nám hladký krém, necháme ho vychladnúť. Nalejeme do pohárov a krém necháme poriadnu stuhnúť. Do ďalšieho hrnca si dáme balzamiko, cukor 2 pl vody a necháme cukor roztopiť a zredukovať. Do vzniknutého sirupu pridáme nakrájané jahody a necháme ich marinovať cca hodinu.


Jahody dáme na stuhnutý krém v pohároch a ozdobíme bazalkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára