streda 1. júna 2011

Jahodové mille - feuilles

Jar je proste skvelá! Čerstvé, voňavé jahôdky a milión úžasných receptov s týmto skvelým ovocím. Táto dobrotka na mňa číhala už  na titulnej stránke v obchode, keď som kupovala Apetit :) A môžem povedať, že je to výýborné.


Jahodové mille - feuilles :
lístkové cesto
créme fraiche
práškový cukor
vanilkový struk
jahody

Postup:

Lístkové cesto nakrájame na štvorce (12 x 12 cm) hrubé cca 5 mm. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.Necháme vychladnúť a medzitým si vymiešame créme fraiche s cukrom a vanilkou. Na vychladnuté cesto dáme krém, jahody a prikrijeme ďalším cestom a zopakujeme ten istý postup. Na vrch položíme ďalší plátok cesta,ozdobíme jahodami,zvyšným krémom a poprášime cukrom.
Dobrú chuť!

2 komentáre: