pondelok, 27. júna 2011

Domáce rozmarínové grissini

Doteraz som grissini kupovala, od dnes  ich budem robiť pravidelne doma :) výborné!

Zdroj: http://www.collaborativecurry.com

Rozmarínové grissini:

2 šálky múky
1 čl soli
1 PL olivového oleja
2 čl medu
1/2 šálky vlažnej vody
1 čl sušeného droždia
rozmarín





Postup:
Vodu, med a droždie zmiešame a necháme postáť aspoň 15 minút. Kvások potom zmiešame s múkou, soľou a olejom (môžeme aj s troškou rozmarínu). Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinu. Potom ho rozvalkáme nakrájame na hrubšie pásiky a "ušúlame" grissini. Vrch pokvapkáme olivovým olejom a posypeme soľou a  rozmarínom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatova.



Dobrú chuť!

2 komentáre:

  1. Toto je super pre deti, ktore nechcu moc jest...moje obidve mali obdobie ked som sa bala, ze od hladu ochoreju :) tak som pekavala taketo palicky a tie sa v nich stratili behom chvilky.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Presne tak ja to taká fajnová chuťovečka :)

    OdpovedaťOdstrániť