štvrtok 2. júna 2011

Studená mätová polievka s uhorkou a rajčinami

Vonku je teplúčko, tak teplé polievky nám ani moc nechutia. Táto má zaujímavú chuť a je naozaj osviežujúca. Ale najväčšia výhoda je tá, že ju máte pripravenú neuveriteľne rýchlo :)

Studená mätová polievka s uhorkou a rajčinami :
500  ml gréckeho bieleho jogurtu
zväzok mäty
šťava z 1 citróna
1 strúčik cesnaku
2 PL olivového oleja
1 šalátová uhorka
1 rajčina
sol, mčk

Postup:
Jogurt rozmixujeme s lístkami mäty , citrónovou šťavou a cesnakom. Dochutíme soľou a korením, pridáme časť najemno nakrájanej uhorky a  lyžicu oleja. Polievku dáme  zachladiť do chladničky. Paradajku spolu s uhorkou najemno nakrájame a podávame s polievkou. Na záver pokvapkáme ešte troškou olivového oleja.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára