pondelok, 21. marca 2011

Makové soufflé

Tak tento recept ma zaujal hneď ako som otvorila nové vydanie Apetitu...neváhala som s jeho prípravou a dobre som urobila pretože toto soufflé je vynikajúce.

Prísady :
65 g poluhrubej múky
375 ml mlieka
5 vajec
100 g hnedého cukru
1 vanilkový struk
100 g mletého maku
65 g masla

Postup:
Do hrnca dáme múku a za stáleho miešania prilievame mlieko. Pridáme 2 žĺtky , 50 g cukru, vanilkový struk (celý) a maslo . Na miernom ohni varíme ! za stáleho miešania! 5 minút. Za stáleho miešania preto, aby ste nespravili "praženicu". Zmes potom dáme do misy , vyberieme vanilku a miešame do vychladnutia. Do vychladnutej zmesi pridáme 3 žĺtka a mletý mak. Zo všetkých bielkov a 50 g cukru vyšlaháme sneh  , ten potom zľahka zapracujeme do cesta. Misky na soufflé vymažeme maslom a vysypeme cukrom . Dáme piecť na cca 180 st.c.

Dobrú chuť !!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára