nedeľa 13. marca 2011

HONEY PANNA COTTA WITH COFFEE GELÉE

Panna cottu určite poznáte je to najobľúbenejší taliansky dezert v preklade je to  "varená smotana" . Táto pre mňa nová kombinácia s kávovým želé ma milo prekvapila.

Prísady na Panna cottu :
1 šálka mlieka
1 balík želatiny
3 šálky smotany
1/3 šálky medu
vanilkový extrakt
1 šálka hnedého cukru


Postup :
Želatinu dáme napučať do mlieka podla návodu. Do smotany dáme med, cukor, van.extrakt a varíme cca 7 minút. Mlieko s rozpustenou želatinou vmiešame do smotany. Nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť. Ja mám panna cottu ružovú, lebo som použila červené želé trošku na oživenie :) Na chuti to neubralo.

Prísady na coffee gelée :
2 šálky kávy
1/4 šálky horúcej vody  + 30 ml studenej
1/2 šálky cukru
6 plátkov želatiny 
vanilkový extrakt

Postup:
Do studenej vody dáme napučať želatinu. Do horúcej vody dáme cukor a privedieme k varu. Uvaríme kávu ktorú potom pridáme do vody spolu s vanilkovým extraktom . Na koniec pridáme napučané plátky želatiny ktoré necháme rozpustiť. Toto kávové želé dáme na stuhnutú panna cottu a odložíme do chladničky minimálne na 6 hodín.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára