nedeľa 18. decembra 2011

Christmas bread

Vianočné pečenie je v plnom prúde len škoda, že to vonku moc vianočne nevyzerá..Mamina doniesla z Rakúska  od kamarátky  kopec nových receptov na rôzne vianočné koláčiky. Jedným z nich bol aj tento chutný, voňavý chlebík s kandizovaným ovocím.

V jednej miske si zmiešame múku, mandlovú múčku, prášok do pečiva, sódu bicarbónu, soľ, škoricu, muškátový oriešok a pomarančovú kôru.
V druhej miske vymiešame cukor s vajíčkom, pridáme maslo a všetky ostatné ingrediencie. 
Postupne pridáme múčnu zmes a vymiešame. Na koniec zamiešame kandizované ovocie a orechy. 
Formu na chlebík si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150st.c. 
Po upečení vyberieme z formy a potreme roztopeným maslom, posypeme práškovým cukrom. Znova potrieme maslom a posypeme práškovým cukrom. Robíme tak, pokiaľ cukor neprestane vsakovať a nevznikne nám hladká cukrová glazúra. 


Dobrú chuť a krásne sviatky 

4 komentáre:

  1. tak to vyzera fantasticky,uplne vianocne! neviem preco,ale prve co ma napadlo, ze sa to podoba na stolu trosku :)mnam!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. presne, aj mne to pripomína klasickú stolu, ale nech je to cokolvek, vyzerá to FAN TAS TIC KY!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Marysity : áno je to takmer to isté ..a ďakujem za pochvalu :)

    Archaa : ďakujem :-)

    Natalka: Natali velmi krásne ti ďakujem za takéto milé slovíčka..a tá rešturácia..od tých 5 hviezdičiek mám ešte ďaleko..stále sa je čo učiť a stále sa mám v čom zlepšovať..ale som rada, že sa ti páčia moje výtvory :)

    OdpovedaťOdstrániť