streda, 16. novembra 2011

Hrášková panna cotta s údeným lososom

Panna cottu na slano som skúšala prvýkrát a mala veľký úspech...spolu s údeným lososom to bola obrovská mňamka







(zdroj:http://www.carina-forum.com)
Hrášková panna cotta s údeným lososom:
400 g hrášku
600 ml vody
1 PL cukru
250 ml smotany
kôpor
mčk , soľ
3 plátky želatíny
150 g údeného lososa

Medovo horčicová omáčka:
olivový olej
dijónska horčica
voda
šťava z limetky
med
mčk

Postup:
Do vody namočíme želatinu a necháme ju napučať. Hrášok rozmixujeme so 100 ml smotany a kôprom. Urobíme pyré, ktoré potom prepasírujeme cez sítko. Dochutíme soľou a mčk. V 150 ml smotany rozpustíme želatinu. Smotanu zmiešame s hráškovým pyré a nalejeme do misiek. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny. Pripravíme si omáčku a to jendoducho tak, že všetko spolu zmiešame a dochutíme podľa chuti. Keď je panna cotta stuhnutá vykolpíme ju z misky , na vrch dáme lososa a prelejeme omáčkou.



Dobrú chuť

7 komentárov:

  1. Jeeeeej to vyzera tak luxusne. Naozaj si to viem predstavit ako slavnostne predjedlo. Natali ma krasny tanierik.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mnam, toto by som si dala! vyskusam, hrasok a lososa milujem. Rozmyslam ci by to islo aj so spenatom, to by mohlo byt chutne tiez. A velmi pekne foto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. fúúúha, naslano som pannacottu ešte nerobila, a toto vyzera ozaj luxusne,ako povedala Adka.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. fíha, tak toto vyzerá neskutočne

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Adriana: jej aďka ďakujem a z tanierika sa vytešujem aj ja :)

    Marianna: ďakujem krásne Majka ..chutilo to tiež neskutočne dobre

    Katkaeatthis: Katuška so špenátom to tiež môže byť zaujímavé, vyskúšaj a daj vedieť :)

    Tina: Ďakujem Tinka :)

    Ivana: Ivka ďakujeeeeem

    OdpovedaťOdstrániť