streda 16. novembra 2011

Hrášková panna cotta s údeným lososom

Panna cottu na slano som skúšala prvýkrát a mala veľký úspech...spolu s údeným lososom to bola obrovská mňamka







(zdroj:http://www.carina-forum.com)
Hrášková panna cotta s údeným lososom:
400 g hrášku
600 ml vody
1 PL cukru
250 ml smotany
kôpor
mčk , soľ
3 plátky želatíny
150 g údeného lososa

Medovo horčicová omáčka:
olivový olej
dijónska horčica
voda
šťava z limetky
med
mčk

Postup:
Do vody namočíme želatinu a necháme ju napučať. Hrášok rozmixujeme so 100 ml smotany a kôprom. Urobíme pyré, ktoré potom prepasírujeme cez sítko. Dochutíme soľou a mčk. V 150 ml smotany rozpustíme želatinu. Smotanu zmiešame s hráškovým pyré a nalejeme do misiek. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny. Pripravíme si omáčku a to jendoducho tak, že všetko spolu zmiešame a dochutíme podľa chuti. Keď je panna cotta stuhnutá vykolpíme ju z misky , na vrch dáme lososa a prelejeme omáčkou.



Dobrú chuť

7 komentárov:

  1. Jeeeeej to vyzera tak luxusne. Naozaj si to viem predstavit ako slavnostne predjedlo. Natali ma krasny tanierik.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. klobuk dole! vyzera to neskutocne dobre!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mnam, toto by som si dala! vyskusam, hrasok a lososa milujem. Rozmyslam ci by to islo aj so spenatom, to by mohlo byt chutne tiez. A velmi pekne foto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. fúúúha, naslano som pannacottu ešte nerobila, a toto vyzera ozaj luxusne,ako povedala Adka.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. fíha, tak toto vyzerá neskutočne

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Adriana: jej aďka ďakujem a z tanierika sa vytešujem aj ja :)

    Marianna: ďakujem krásne Majka ..chutilo to tiež neskutočne dobre

    Katkaeatthis: Katuška so špenátom to tiež môže byť zaujímavé, vyskúšaj a daj vedieť :)

    Tina: Ďakujem Tinka :)

    Ivana: Ivka ďakujeeeeem

    OdpovedaťOdstrániť