nedeľa 4. septembra 2011

Pečený karfiol so syrom žervé a parmezánom




Trošku "light" jedla nezaškodí tak som dnes vymyslela tento ľahký obed. Nie je to nič extra ale chutilo mi to, tak som sa o tento recept chcela podeliť. Karfiol som donedávna vôbec nemohla ani cítiť a zrazu mi nejak zachutil..neviem čím to je, ale druhým stavom určite nie :))))


Pečený karfiol so syrom žervé a parmezánom: 
karfiol                                                                              
maslo
parmezán
syr žervé
strúhanka
soľ
mleté korenie

Postup:
Karfiol rozoberieme na ružičky a dáme variť do posolenej vody. Zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme strúhaným parmezánom. Naukladáme uvarený karfiol,  potrieme ho syrom žervé, dochutíme mletým korením a vrch posypeme parmezánom a strúhankou. Ešte poukladáme plátky masla a dáme zapiecť do rúry na 200 st.



Dobrú chuť prajem !

5 komentárov: