pondelok 12. septembra 2011

" Což takhle dát si špenát "



Oblúbený ale aj nenávidený ...taký je špenát. Pamätám si  na časy, keď som ho tiež nemala moc rada. Môžu zato asi pani kuchárky zo školskej jedálne. Tie vône boli všeliake len dobré nie. Každopádne som rada , že som si špenát oblúbila, hlavne kvôli tomu že je naozaj velmi zdravý. Včera som si povedala, že tento týždeň si dám taký zeleninovo bielkovinový.žiadne sladké...zatiaľ sa držím..veď ešte som len začala :)) ale  uvidíme ako to dopadne :)

Tak ale konečne už k samotnému receptu. Nie je to nič výnimočné ale zato velmi velmi chutné :) Inšpiráciu som si zobrala z tohto blogu

Spinach gratin:
Pôvodný recept som trošku pozmenila podla seba.
maslo
mrazený špenát
šalotka
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ
krémový syr ( ja som použila philadelphiu)
vajíčko
parmezán
strúhanka

Postup:
Šalotku si nadrobno nakrájame a opražíme na masle do zlatova. Pridáme mrazený špenát , počkáme kým sa roztopí. Medzi tým, si zapekaciu misku vymažeme maslom a vysypeme strúhaným parmezánom. Špenát si dochutíme solou, mčk a muškátovým orieškom. Špenátovú zmes dáme do zapekacej misky . V druhej miske si zmiešame krémový syr s  vajíčkom. Vylejeme na špenát, vrch posypeme strúhankou ktorú zmiešame s parmezánom. Na vrch môžeme  poukladať ešte kúsky masla. Zapekáme v trúbe, kým vrch nebude chrumkavý.

7 komentárov:

  1. Natali skutočne netuším či za naše chute môžu pani kuchárky v každom prípade som sa naučila jesť špenát až teraz v školskej jedálni:)A tento tvoj zapekaný vypadá fantasticky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak to sú teda šikovné pani kuchárky :)..ale verím tomu že sa polepšili a už varia všetky kuchárky lepšie ako pred niekolýkmi rokmi :-) a ďakujem za pochvalu..vyskúšaj :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Spenat mozem v akejkolvek podobe, mnaaam!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jeej, my sme mali vcera spenat na obed tiez,sice len s volskym okom,ale aj toto je super verzia! :) mnam!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Marianna : už aj ja Maji :)

    Marysity: teším sa že ťa receptík zaujal :)

    OdpovedaťOdstrániť