streda, 23. februára 2011

PROFITEROLES

Profiteroles môžete podávať so zmrzlinou, šlahačkou, čokoládou a rôznymi krémami. Sú lahké a keď ich prekrojíte tak vnútri sú duté. Výborná mňamka



Prísady:
1  pohár vody
1 pohár múky
6 PL masla
štipka soli
2 lyžičky cukru
3 vajcia

Postup:
Do hrnca si dáme pohár vody a necháme zovrieť. Do vriacej vody dáme múku, roztopené maslo ,soľ a cukor.
Vznikne nám hustá kaša, ktorú miešame na miernom ohni cca 5 minút.
Kašu si necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše postupne primiešavame vajcia ( po jednom) Cesto si dáme do cukrárenského vrecúška a nastriekame na papier na pečenie maličké veterníky. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 180 st.c.
Je už na vás s čím budete profiteroles podávať. Ja som zvolila karamelový krém :)


Dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára