streda 8. februára 2012

Pečená cvikla s ricottou, tymiánom a gorgonzolou



Tak a toto je posledný môj dnešný výtvor a musím povedať, že mne chutil úplne najviac.
Túto dobrotku som objavila včera na blogu dulce-de-leche . Pečenú cviklu milujem v poslednej dobe som jej zjedla na kilá. Vačšinou ju však papáme ako prílohu k lososu spolu s holandskou omáčkou. Plnenú som robila prvýkrát a určite nie posledný. Recept som si trošičku upravila. Takže originál recept nájdete na Martinkinom blogu dulce-de-leche.




(dulce-de-leche-blog.blogspot.com)


Pečená cvikla s ricottou, tymiánom a gorgonzolou :
2 cvikle
1/2 kelímku ricotty
1 vajíčko
čerstvý tymián
soľ, mčk
citrónová kôra
gorgonzola
sladká smotana


Cviklu poriadne umyjeme, zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre približne 2 hodiny. Potom ju ponoríme do studenej vody, vyberieme z alobalu a ošúpeme.
Vnútro vydlabeme a pripravíme si plnku. Zmiešame ricottu , citr. kôru, soľ, mčk, vajíčko a tymián. Naplníme ňou vychladnutú cviklu, na vrch dáme trošku gorgonzoly, pokvapkáme trošku olivovým olejom a zapečieme vo vyhriatej rúre ( cca 20 minút)
Ja som ešte k cvikle spravila omáčkou. Smotana + gorgonzola + maslo. Varíme kým sa syr neroztopí, na záver omáčku zjemníme maslom a dochutíme štipkou korenia.


Dobrú chuť! 

4 komentáre:

  1. zajtra si musim kupit cviklu, taku chut som teraz na nu dostala...pozdava sa mi tvoje vylepsenie receptiku s omackou, musela byt pecka!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mariannka tak čo kúpila si cviklu? :) to máš pravdu bola to pecka! :)

      Odstrániť
  2. Natali, narobila si mi chutky...:), musim skusit. Tu omacku robievam aj ja, ale nie z gorgonzoly, ale podobneho syra Danish blue a je fakt uzasna. Uz sa tesim mnamky, mnam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adrianka také isté chúťky ako som spravila ja vám urobila aj mne Martinka keď som u nej túto dobrotku zbadala :) Budem rada ak vyskúšate :) Je to naozaj úúžasné papaníčko

      Odstrániť