utorok 30. augusta 2011

Broskyňovo levanduľový krém




"Niečo dobré by som si dala" tak s touto vetou ma mamina prinútila vymyslieť niečo rýchle, letné, svieže a fakt dobré. Veruže sa to aj podarilo :) studený krém s horúcimi broskyňami a voňavou levandulou je veľká dobrotka.

Broskyňovo levanduľový krém :
broskyne
levandula
hnedý cukor
créme fraiche
limetka
vanilka



Postup
Broskyne si nakrájame na kocky, zmiešame s levandulou, osladíme podla chuti pridáme limetkovú šťavu a všetko dáme do malého hrnčeka. Podlejeme troškou vody a varíme cca 15 minút. Ešte pred tým si ale pripravíme krém z créme fraiche, vanilky a cukru. Dáme ho do mrazničky aspoň na 2 hodiny a každú pol hodinku premiešame. Na ľadový krém dáme horúce broskyne a dezertík je na svete.



Dobrú chuť

9 komentárov:

  1. mnam!!! jedna z dokonalosti,ake som mala moznost vidiet (zial, zatial nie ochutnat, ale chutova fantazia mi pracuje,cize si aspon na zlomok skusam predstavit a pospajat vsetky tie chute dohromady.. a je to jedna basen!) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ...pekne voňavo si to vymyslela:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Marysity: máš pravdu je to jedna báseň :) tak šup šup vyskúšaj :)

    RAjka: Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moze byt! Aj ja si prosim jednu porciu!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Michaela: Miška máš pravdu bolo to mňam :)

    Marianna: Majka jedna je málo :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Natali, uplne si viem predstavit tu uuuuuzasnu chut tohto nadherneho dezertu. Docerta aj s dietou! Tolko uzasnych veci, ze teda ozaj neviem co skor skusat. Toto sa mi velmi paci.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Aďka možno keby vymeníš créme fraiche by to nebol až taký tučný dezert..toľko porušiť dietku môžeš :) inak keď sme pri tej diete..už aj mne by sa nejaká hodila... + 7 kg je dosť :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Natali, ďakujem za krásny komentárik, náš krásny blog ..už som si ho zaradila k obľúbeným, pa, Gabika

    OdpovedaťOdstrániť