utorok, 30. augusta 2011

Koláč s paradajkami, ricottou a parmezánom




Paradajková sezóna je v plnom prúde, treba to naplno využiť. Nič nie je lepšie ako čerstvo odtrhnutá rajčinka ..šťavnatá, sladká , voňavá :) a je úžasná aj na tomto chutnom koláčiku.

Koláč s paradajkami, ricottou a parmezánom:
300 g hladkej múky
80 g nastrúhaného parmezánu
150 g masla
morská soľ
1 vajíčko
1 PL mlieka
500g paradajok
60 ml červeného vínneho octu
2 PL olivového oleja
500 g ricotty
čerstvo namleté korenie



Postup:
Trúbu si predhrejeme na 180 st.c.Múku, parmezán, maslo a soľ dáme do misky a premiešame. Pridáme vajíčko, mlieko a vytvoríme hladké cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať v chladničke cca 30 minút. Koláčovú formu vymažeme maslom. Cesto vyvalkáme na tenký plát , dáme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre do zlatova. Paradajky , ocot, olej dáme do misy a premiešame. Upečený korpus potrieme ricottou , postrúhame parmezán a na vrch poukladáme ochutené paradajky. Vrch posypeme mätovými lístkami ( ja som ich vynechala)  a okoreníme.
Tak a máme hotovo , stačí už len nakrájať a degustovať :)

Dobrú chuť

6 komentárov:

  1. Natali tak takéto ja moc rada paradajočky, ricotta, len cesto by som určite vymenila za lístkové, neviem akosi mi toto pate briseé nesedí síce do toho tvojho ide aj mlieko tak neviem...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lístkové môže byť super , ušetríš tak aj čas a robotu :) ale toto mi chutilo...celý koláč bol mňam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Joooj! V kolaciku je vsetko co mam rada!!! Mnaaaam!!! Skoda,ze ja som odkazana len na tie kupovane paradajky... ;o(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No škoda veru ...ale aspoň na nejakom trhu sa dajú zohnať aj tie domáce...mať záhradku je na nezaplatenie ( i keď my ju nemáme tiež ale dobrí ludia z rodiny vždy niečo nabalia) :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. výborný... a je v ňom všetko, čo mám rád :-)

    OdpovedaťOdstrániť