utorok, 5. júla 2011

Levanduľovo višňový džem



V chladničke odpočívali višne, tak konečne prišiel ich čas ...Tento džem je tak výborný, že lepší som ešte asi ani nejedla. Určite stojí zato ho vyskúšať.

Levanduľovo višňový džem: (neviem presné množstvo aké som použila, napíšem z pôvodného receptu)
100 g nasekaných orechov
1 kg odkôstkovaných višní
šťava a kôra z jedného pomaranča
500 g extra želírovacieho cukru
1 čl  levandule





Postup:
Nasekané orechy opražíme na suchej panvici. Odvážime si 850 g višní a vo velkom hrnci ich rozmixujeme. Pridáme kôru a šťavu z pomaranča, orechy, cukor, levandulu a ostatné višne. Varíme za stáleho miešania cca 3 minuty.Ešte horúce naplníme do pohárov uzatvorime a postavíme dnom nahor a necháme asi 10 minút chladnúť. Po 10 minútach znova otočíme a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!

6 komentárov:

  1. veru..aj ja sa z nich vytešujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. višňový džem milujem! a s levanduľou to musí byť naozaj veľmi lákavá chuť. a orechy! mňam! veľmi rada by som ochutnala! je tam tú levanduľu aj cítiť? a v akej forme ju dávaš? kvietky? sušené, či čerstvé?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :) ja som dávala sušené levandulové kvietky, je ju tam cítiť tak akurát. Nedala som jej moc veľa. Mne na tomto džeme najviac chutí to, že sú tam orechy. Je proste mňamkovýýý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to áno, orechy tomu určite dodali iný level. Aj ja ich ľúbim :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Trošku som to nepochopila, ako to mám otočiť :(... poradíš mi ešte raz?

    OdpovedaťOdstrániť