sobota 14. mája 2011

Domáce cestoviny s paprikovou omáčkou a píniovými orieškami

Jáááj keby ste tak cítili tú vôňu..Keď som objavila tento recept velmi som sa tešila na výsledok lebo som si bola istá, že to bude vynikajúce..a veruže aj je :) Ak ste ešte neskúšali paprikovú omáčku tak rýchlo do toho! Síce budete musieť čakať trošku dlhšie, pretože papriku musíte nechať marinovať,ale tá chuť a vôňa stojí zato.
Zdroj: www.natanieri.sk

Papriková omáčka:
2 červené papriky
píniové oriešky
olivový olej
soľ, mčk
cesnak
cibuľa
citrónová šťava
sladká smotana

Postup:
Celé papriky dáme na pekáč a šupneme ich do vyhriatej rúry. Necháme ich upiecť, potom im spravíme "šok" a ponoríme papriky do studenej vody. Ošúpeme ich, zbavíme jadierok a nakrájame. Papriku naložíme do oleja, cesnaku , soli a citrónovej šťavy. Necháme ich 24 hodín marinovať.
Na druhý deň sa už môžeme tešiť na super obedík..alebo večeru. Píniové oriešky opražíme na panvici. Pár z nich si odložíme na vrch cestovín. Opražené oriešky rozmixujeme s marinovanou paprikou na pyré.Na oleji orestujeme cibulku, pridáme pyré, dochutíme a nakoniec zjemníme smotanou. Necháme zovrieť a môžeme zmiešať s cestovinami.
Dobrú chuť!

5 komentárov:

  1. ako ich upečieme do čierna? alebo len tak aby zmekli?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. áno aby zmäkli ...ešte horúce ich ponoríš do studenej vody a tak ich budeš môcť lahsie ošúpať

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dakujem za odpoved, pardon za gramatiku :) veľmi som sa ponahlala to odpísať, par receptom je už v mojej kucharskej knižke

    OdpovedaťOdstrániť
  4. teším sa dominika :) a dúfam , že nezostanú len v kuchárskej knižke

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kde nájdem recept na domáce cestoviny?

    OdpovedaťOdstrániť