sobota, 14. mája 2011

Kedgeree


Kedgeree (kičrí) pochádza z Indie (khichri). Lekárka Mary Hay opísala khichri ako najobľúbenejšie jedlo Bombayov na raňajky často podávané s rybou.
Viac o kedgeree sa dozviete  na tejto stránke
Zdroj: http://www.weheartfood.com/2008/07/poached-salmon-kedgeree.html
Kedgeree:
Filet z lososa
maslo
cibuľa
bobkový list
kardamón
celá škorica
kurkuma
ryža
biele víno
soľ
jarná cibuľka
petržlenová vňať
2 vajcia
citrón

Postup:
Lososa udusíme a uvaríme si vajcia na tvrdo. V hrnci na masle orestujeme cibulu, bobkový list, kardamón, škoricu a kurkumu. Pridáme ryžu, podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Medzitým si nakrájame uduseného lososa, petržlenovú vňať a vajcia. Keď je ryža mäkká, vyberieme bobkový list, škoricu, kardamón. Ryžu zmiešame s lososom, petržlenovou vňaťou a jarnou cibulkou. Podávame s citrónom.
Dobrú chuť!

2 komentáre:

  1. Toto vyzera byt veeeelice zaujimave. Mnaaam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adrianka bolo to výborné. Nič ťažké na žalúdok...rybička a ryža je super :)

    OdpovedaťOdstrániť