Rooibos čaj - nečaj sa mu hovorí preto, lebo ide o nápoj pripravovaný z rastliny Aspalathus Linearis a nie z čajovníka. Pripisujú sa mu liečivé účinky pri ekzémoch, alergiách, neurózach, nespavosti, či bolestiach hlavy. Podľa japonských odborníkov má aj protizápalové účinky.Tak opäť niečo zdravé som musela vyskúšať, koláčik je šťavnatý, voňavý , výborný !
Prísady:
1/4 šálky čaju rooibos
1 1/4 šálky vriacej vody
2 šálky múky
1 1/4 šálky hnedého cukru
2 čl prášku do pečiva
štipka soli
1/2 šialky medu
1/2 šálky masla
2 vajíčka
1 žĺtko
Postup :
S vriacou vodou si zalejeme čaj necháme ho lúhovať cca 10 minút. Zmiešame si v miske všetky suché prísady. Do druhej misky si dáme precedený a vychladnutý čaj, med, roztopené maslo a vajíčka. Miešame mixérom cca 3 minuty. Potom postupne pridávame suché prísady. Vzniknuté cestíčko dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre.
Ja som ho po upečení poliala karamelovou omáčkou.
Dobrú chuť
Aku muku, polohrubu alebo hladku ?
OdpovedaťOdstrániťInak pekne receptiky, nadherneeee fotky, velmi prijemny food blog a to som is uz presla dost vela :)
Velmi pekne ďakujem :) a múka má ísť 1 šálka polohrubej a 1 hladkej :) nejak som zabudla napísať
OdpovedaťOdstrániť