Tak tomuto sa hovorí dezert!
Prísady:
250 ml Sladkej smotany
zväzok bazalky
300 g kvalitnej bielej čokolády
Trstinový cukor
2 pl balzamikového octu
Jahody
Postup:
Do sladkej smotany si dáme bazalku a privedieme k varu. Odstavíme , bazalku vyberieme a pridáme nasekanú čokoládu , vrátime na plameň a za stáleho miešania ju necháme roztopiť. Keď sa nám čokoláda roztopila a vznikol nám hladký krém, necháme ho vychladnúť. Nalejeme do pohárov a krém necháme poriadnu stuhnúť. Do ďalšieho hrnca si dáme balzamiko, cukor 2 pl vody a necháme cukor roztopiť a zredukovať. Do vzniknutého sirupu pridáme nakrájané jahody a necháme ich marinovať cca hodinu.
Jahody dáme na stuhnutý krém v pohároch a ozdobíme bazalkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára