utorok 16. augusta 2011
Plum clafoutis
Slivky rastú jedna radosť tak to treba využiť na niečo sladké , rýchle a voňavé :) Teta ma slivkami veru riadne nabalila tak som ich musela nejako zúžitkovať. Vymýšlala som čo s nimi. Chcela som to mať hlavne rýchlo hotové tak som sa rozhodla pre clafoutis. Clafoutis som už robila niekoľkokrát a tentoraz opäť nesklamalo.
Plum clafoutis:
1/2 šálky mlieka
1/2 šálky smotany
4 vajcia
1 čl vanilkovej esencie
škorica
muškátový oriešok
3/4 šálky hnedého cukru
1 šálka múky
maslo na vymazanie formy
slivky
Postup:
Misky ( alebo jednu väčšiu formu) si vymažeme maslom a na dno dáme trošku cukru. Potom si vymiešame mlieko, smotanu s vajíčkami a vanilkovou esenciou. Postupne pridávame všetky ostatné prísady. Cesto vylejeme do formy a na vrch poukladáme slivky. Pečieme vo vyhriatej rúre na cca 160 st.c.
Dobrú chuť
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Veru, slivkové obdobie je tu!
OdpovedaťOdstrániťAky jednoduchy, ale krasny receptik. Vyzera to uzasne.Natali, mas krasne fotecky. Akym fotacikom fotis?
OdpovedaťOdstrániťGabriel iGURMAN: zatial v takejto forme..onedlho aj v tekutej :)
OdpovedaťOdstrániťAdriana: Aďka ďakujem krásne za pochvalu. A fotím s NIKON Coolpix L120 práve dnes mi prišiel.Tak sa vytešujem :) som spokojná.. a hlavne aj s cenou.
hahaha moje ruky haha .....odkazujem vsetkym ze to bolo uzasne a hlavne nebolo to sladke....
OdpovedaťOdstrániťAkurát som dorobila slivkový lekvár a slivkovú nutelu, pekné fotečky a receptík ktorý nesklame
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Ivka a tú slivkovú nutelu by som teda rada vyskúšala :) musí byť super
OdpovedaťOdstrániťTakyto kolacik som este nerobila, ale musi byt mnamkovy! Dnes sa akurat chystam na slivkovy lekvar...snad to dobre dopadne ;o)
OdpovedaťOdstrániťDržím palčeky Majka, ale určite dobre dopadne :)
OdpovedaťOdstrániťNatali naozaj máš nádherné obrázky:)a koláčik je určite fantastický :) ja už som párkrát robila clafoutis ale zo slivkami zatiaľ nie no čoskoro to napravím:)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem krásne :) a veru dobre urobíš :)
OdpovedaťOdstrániť