utorok 5. júla 2011
Levanduľovo višňový džem
V chladničke odpočívali višne, tak konečne prišiel ich čas ...Tento džem je tak výborný, že lepší som ešte asi ani nejedla. Určite stojí zato ho vyskúšať.
Levanduľovo višňový džem: (neviem presné množstvo aké som použila, napíšem z pôvodného receptu)
100 g nasekaných orechov
1 kg odkôstkovaných višní
šťava a kôra z jedného pomaranča
500 g extra želírovacieho cukru
1 čl levandule
Postup:
Nasekané orechy opražíme na suchej panvici. Odvážime si 850 g višní a vo velkom hrnci ich rozmixujeme. Pridáme kôru a šťavu z pomaranča, orechy, cukor, levandulu a ostatné višne. Varíme za stáleho miešania cca 3 minuty.Ešte horúce naplníme do pohárov uzatvorime a postavíme dnom nahor a necháme asi 10 minút chladnúť. Po 10 minútach znova otočíme a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
ty lžičky jsou úžasné ;-)
OdpovedaťOdstrániťveru..aj ja sa z nich vytešujem :)
OdpovedaťOdstrániťvišňový džem milujem! a s levanduľou to musí byť naozaj veľmi lákavá chuť. a orechy! mňam! veľmi rada by som ochutnala! je tam tú levanduľu aj cítiť? a v akej forme ju dávaš? kvietky? sušené, či čerstvé?
OdpovedaťOdstrániť:) ja som dávala sušené levandulové kvietky, je ju tam cítiť tak akurát. Nedala som jej moc veľa. Mne na tomto džeme najviac chutí to, že sú tam orechy. Je proste mňamkovýýý :)
OdpovedaťOdstrániťto áno, orechy tomu určite dodali iný level. Aj ja ich ľúbim :-)
OdpovedaťOdstrániťTrošku som to nepochopila, ako to mám otočiť :(... poradíš mi ešte raz?
OdpovedaťOdstrániť