piatok 1. júla 2011
Karamelizované figy s mandlami podávané s créme fraiche
"Figes rôties á la créme d´amande" výborný francúzsky dezert. Figy, mandle a créme fraiche úplná lahôdka!
Inšpirácia: http://lacompani.forumactif.com/t1649-figues-roties-a-la-creme-damande
Karamelizované figy s mandlami podávané s créme fraiche:
figy
cukor
voda
mandle
créme fraiche
citrónová šťava
Postup:
Mandle si opražíme na suchej panvici. Do ďalšej panvici dáme cukor a vodu a počkáme, kým sa cukor nerozpustí a nevznikne nám karamel. Potom pridáme figy a citrónovú šťavu . Karamelizované figy dáme do malej misky, na vrch dáme mandle ,kopček créme fraiche ( ja som dala aj kopček vanilkovej zmrzliny ).
Dobrú chuť!
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára