Vonku je teplúčko, tak teplé polievky nám ani moc nechutia. Táto má zaujímavú chuť a je naozaj osviežujúca. Ale najväčšia výhoda je tá, že ju máte pripravenú neuveriteľne rýchlo :)
Studená mätová polievka s uhorkou a rajčinami :
500 ml gréckeho bieleho jogurtu
zväzok mäty
šťava z 1 citróna
1 strúčik cesnaku
2 PL olivového oleja
1 šalátová uhorka
1 rajčina
sol, mčk
Postup:
Jogurt rozmixujeme s lístkami mäty , citrónovou šťavou a cesnakom. Dochutíme soľou a korením, pridáme časť najemno nakrájanej uhorky a lyžicu oleja. Polievku dáme zachladiť do chladničky. Paradajku spolu s uhorkou najemno nakrájame a podávame s polievkou. Na záver pokvapkáme ešte troškou olivového oleja.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára