výborné, ľahké ! mňam
Prísady:
1 a 1/2 šálky Arborio ryže
1/2 šálky bieleho vína
Kurací vývar
Cherry paradajky
Sušené rajčiny
cesnak
mleté čierne korenie
morská soľ
parmezán
olivový olej
maslo
Postup:
Postup prípravy ryže na rizoto je trošku zdĺhavý ale nedá sa porovnať chuť takejto ryže s tou "obyčajnou".. Na olivovom oleji osmažíte ryžu , podlejeme troškou vývaru necháme ho vsiaknuť do ryže...stále miešame.Znova pridáme vývar a miešame kým nevsiakne do ryže. CCa po 20 minútach (stáleho miešania a pridávania vývaru) pridáme víno a ešte miešame.Ryža musí byť lepivá a "mazlavá". Ochutnáme a keď je ryža hotová môžeme odstaviť z ohňa a pokračovať :) . Teraz si nakrájame cherry paradajky a sušené paradajky. Na olivovom oleji ich opečieme pridáme mčk, soľ. Potom k rajčinkám šupneme ryžu , pretlačený cesnak a trošku masla. Na záver ešte dochutíme parmezánom a môžeme podávať.
Dobrú chuť
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára