Jáááj keby ste tak cítili tú vôňu..Keď som objavila tento recept velmi som sa tešila na výsledok lebo som si bola istá, že to bude vynikajúce..a veruže aj je :) Ak ste ešte neskúšali paprikovú omáčku tak rýchlo do toho! Síce budete musieť čakať trošku dlhšie, pretože papriku musíte nechať marinovať,ale tá chuť a vôňa stojí zato.
Zdroj: www.natanieri.sk
Papriková omáčka:
2 červené papriky
píniové oriešky
olivový olej
soľ, mčk
cesnak
cibuľa
citrónová šťava
sladká smotana
Postup:
Celé papriky dáme na pekáč a šupneme ich do vyhriatej rúry. Necháme ich upiecť, potom im spravíme "šok" a ponoríme papriky do studenej vody. Ošúpeme ich, zbavíme jadierok a nakrájame. Papriku naložíme do oleja, cesnaku , soli a citrónovej šťavy. Necháme ich 24 hodín marinovať.
Na druhý deň sa už môžeme tešiť na super obedík..alebo večeru. Píniové oriešky opražíme na panvici. Pár z nich si odložíme na vrch cestovín. Opražené oriešky rozmixujeme s marinovanou paprikou na pyré.Na oleji orestujeme cibulku, pridáme pyré, dochutíme a nakoniec zjemníme smotanou. Necháme zovrieť a môžeme zmiešať s cestovinami.
Dobrú chuť!
ako ich upečieme do čierna? alebo len tak aby zmekli?
OdpovedaťOdstrániťáno aby zmäkli ...ešte horúce ich ponoríš do studenej vody a tak ich budeš môcť lahsie ošúpať
OdpovedaťOdstrániťdakujem za odpoved, pardon za gramatiku :) veľmi som sa ponahlala to odpísať, par receptom je už v mojej kucharskej knižke
OdpovedaťOdstrániťteším sa dominika :) a dúfam , že nezostanú len v kuchárskej knižke
OdpovedaťOdstrániťKde nájdem recept na domáce cestoviny?
OdpovedaťOdstrániť